avatar
Today is Friday
October 18, 2019

April 11, 2007

Goedkope ASP.NET hosting

by tsnoei — Categories: Uncategorized — 11 Comments - Afdrukken Afdrukken

hosting2.jpgAls ontwikkelaar is het natuurlijk altijd leuk om ook een stukje webruimte te hebben waar het een en ander kan worden gepubliceerd. Maar ja, het mag niet te veel kosten maar moet wel kwaliteit zijn. Dit blog en allerlei ASP.NET pilotjes draaide vooralsnog bij een hostingprovider in Amerika met een server in Engeland. Ik betaalde daar zo’n $ 80,- per jaar voor 5Gb schijfruimte en een onbeperkt aantal MySQL databases, e-mail functionaliteit en 1 domein gekoppeld (snoei.com). Met deze account kon ik op MySQL gebaseerde .NET applicaties bouwen via een Odbc koppeling. Verder zijn er allerlei PHP-applicaties te vinden die dankbaar gebruik maken van MySQL, zoals dit blog.

PHP draaide als een zonnetje maar met .NET waren altijd wat problemen. Als een .NET applicatie namelijk een uurtje in was geslapen (geen bezoek) dan ging het wakker worden wat moeizaam. Het tonen van de eerste pagina duurde dan een niet mis te verstane 15 tot 30 seconden. En dat is lang, veeeeel te lang. Daar was ik al niet erg over te spreken maar ach, ik dacht, alle waar naar zijn geld. Nadat de hoster een update had gedraaid van de ODBC driver tbv van MySQL werkte geen van mijn ASP.NET applicaties meer. En omdat vervolgens ook de support van ene op de andere dag een reactietermijn kreeg van 7 tot 14 dagen was voor mij de maat vol. Overstappen geblazen. Maar ja, waar naar toe.

Ik had een aantal eisen. Zoals elke recht geaarde Hollander natuurlijk veel voor weinig:

 • Kosten max +/- €100,- p/j
 • Meerder domeinen ondersteund (min. 3)
 • Min. 1 Gb schijfruimte
 • Min. 10 Gb traffic p/m
 • Min. 10 MySQL databases
 • Als het ff kan MS SQL
 • E-mail met spam control.
 • Hoe vind je dat? Er is wat dat betreft heel wat hulp te vinden op het WWW. Ik wist in ieder geval van de zoektocht naar mijn vorige provider dat je het in Nederland niet moet zoeken. Veeeel te duur ;-) . Bovendien als je de juiste tijdzone uitkiest, bijv Amerika, dan heb je het voordeel dat als de Nederlandse peikuren beginnen de Amerikaanse voorbij zijn. Dat is een indirecte garantie voor een redelijke performance. Dus op zoek naar Amerikaans hosters via de volgende websites:

 • http://www.hostsearch.com
 • http://www.vistainter.com
 • http://www.hostingchecker.com
 • http://www.webhostingjury.com
 • Uiteindelijk vond ik meer dan ik zocht:

 • http://www.digitalibiz.com (met veel positieve reviews)
 • 15 domeinen ondersteund
 • 25Gb schijfruimte
 • 350Gb traffic p/m
 • 250 MySQL databases
 • 25 MS SQL databases!!
 • E-mail (onbeperkt aantal POP accounts) met spam control en eigen SMTP server
 • PHP, CGI, ASP en ASP.NET v1 en v2
 • Shared SSL
 • Onbeperkt aantal POP accounts.
 • Nog mooier is dat de performance prima is, en geen spam meer. De support reageert als de meeste Amerikanen net zijn ontwaakt. Bovendien geven ze een kijkje in de keuken en dat wekt vertrouwen.

  Wat kost dat? Slechts $108,- per jaar (nee, ik heb geen aandelen bij deze club). Daar krijg je bij webstekker.nl een enkele domeinnaam, een schamele 500Mb schijfruimte, 35Gb traffic p/m, 1 SQL Server database, 4 MySQL databases en 60 pop accounts voor. Een pakket wat een beetje in de buurt komt kost bij webstekker zonder voorjaarsvoordeel €80,- p/m da’s €1000,- per jaar. Mmmm… makkelijk kiezen toch….

  En ja… binnenkort echt iets over LINQ en DLINQ.

  Facebook comments:

  11 Comments »

  1. Patrick says:

   Je hebt gelijk. Ik erger me al tijden te pletter aan de afgeknepen mogelijkheden bij nederlandse hosters voor de man met de kleine beurs. Ik ga zeker een kijkje nemen bij de amerikanen.

  2. Clobyn says:

   En hoe bevalt digitalibiz? Ik moet binnenkort op zoek naar een hosting provider en vraag me af of het bevalt.

  3. Bert Loedeman says:

   Een maand geleden heb ik bij digitalibiz ook een hosting pakket besteld, maar sinds ik heb betaald heb ik niets, maar dan ook niets meer van ze vernomen. Dit is dus GEEN aanrader.

   Ik heb inmiddels al 10-tallen mails verstuurd naar digitalibiz, maar geen enkele reactie. Zijn er meer mensen met deze ervaring?

   Groet, Bert

  4. Pieter says:

   Zit nu enkele maanden bij digitalibiz. Bevalt best. Goede support en redelijk snelle hosting. Heb er 4 domeinen draaien, zowel .Net als php. Werkt allemaal goed, kan het aanraden.

   Support gaat d.m.v. support tickets en worden heel netjes afgehandeld.

   Gr,
   Pieter

  5. Mark Domein says:

   ik heb er ook 4 draaien.
   geen probl goede support

  6. Bert Loedeman says:

   ‘k Heb inmiddels ook een werkend pakket! Er bleek iets mis te zijn gegaan bij één van hun mailservers…

   Nu is m’n commentaar anders: perfecte service (via tickets). Het enige nadeel dat ik zie is de te lage downloadsnelheid (60kb/s max).

   Al met al zeker voor development een aanrader!

  7. Ik moet ook op zoek naar een asp.net hosting provider.

   Idealiter wil ik dat ik op het moment dat ik veel traffic genereer, veel (ms sql) of MYSQL-databases etc nodig heb, ervoor gaan betalen, maar wel van te voren (alle) informatie heb over de kosten indien ik het nodig heb.

   Ook zou ik graag een maand een hosting provider willen uitproberen.
   Ik heb al een aantal domeinnamen op mijn naam staan, die ik kan overzetten.
   Iemand ervaring met simple-hosting.nl overigens ?
   Ben ook benieuwd of en zo ja in hoeverre jullie nog problemen ondervinden met jullie sites. mail hugoandrioli bij yahoo.com

  8. Mark says:

   Omdat ik zelf altijd erg druk ben geweest met het programmeren van websites heb ik eigenlijks altijd wel iets gehad voor programmeren daarom heb ik een dedicated onder mij waarop ik lekker mijn ding kan doen.

  9. Kan niet echt zeggen dat ik dezelfde ervaringen heb als de schrijvers hierboven. Probeer nu al vier dagen toegang te krijgen. Heb direct betaald via Paypal, normaal betekent dat dat je er meteen in kan. Hier niet: “your account is suspended”. Gaaf: je bent een nieuwe klant, je betaalt en je wordt meteen afgesloten. Dat geeft een gevoel van Welkom!

   Vier mails verder, vier support tickets, nul antwoord. Live chat support heb ik nog nooit online gezien (overdag, ‘s nachts). Geld weg, geen antwoord, geen site. Misschien zijn ze wel failliet, geen idee, maar ik raad iedereen af om hier gebruik van te maken. Nog nooit zo’n slechte support en “ontvangst” gezien. Niet doen, wegblijven daar!

  10. Peter Elzinga says:

   Accepteren geen nieuwe klanten meer:

   DIGITALiBiz (iBiz) is no longer accepting new customers for web hosting. Our customers will continue to receive service but technical support has been scaled back.

   • tsnoei says:

    Geen acceptatie meer van nieuwe klanten bij DigitaliBiz. Dat was mij ook opgevallen. Ik ben zelf inmiddels bezig met een verhuizing naar een Virtual Private Server van een andere provider.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  © 2019 Snoei's .NET blog All rights reserved - Wallow theme v0.44 by ([][]) TwoBeers - Powered by WordPress - Have fun!